Over ons

image1

Mijn vrienden en ik houden van koffie, de heerlijke geur en de fantastische smaak. We hebben al heel wat verschillende koffie geproefd maar telkens leek er toch iets te ontbreken. Er is een speciale smaak die wij zoeken, een heerlijke rijke koffie zonder bittere nasmaak. Maar helaas deze koffie blijkt niet te bestaan. De bekende merken hebben een doordringende smaak en een bittere nasmaak. We waren op zoek naar iets anders, wij wilden koffie produceren met zorgvuldig gekozen ingrediënten, gedroogde koffiebonen die met de hand gesorteerd zijn en die voldoen aan onze strenge eisen. We wilden ervoor zorgen dat deze koffie binnen een week na besteldatum geproduceerd wordt. Op deze manier is de geweldige verse smaak verzekerd.

nut

Uiteindelijk hebben we gevonden wat we zochten: we hebben koffiebonen gevonden afkomstig uit Colombia die alle juiste kwaliteiten hebben voordat ze worden gebrand. Deze koffiebonen hebben het subtiele aroma van verse appels, met de zurigheid van rode bessen. Nadat we deze bonen gebrand hebben in Amsterdam, Nederland, zijn we erachter gekomen dat deze Colombiaanse bonen een rijke smaak hadden, met een aanhoudende zoete afwerking die je doet denken aan de florale aroma’s van tropische heuvels. De werkers krijgen meer betaald om de Caturra bonensoort, die verbouwd worden in Huuila, Colombia, te sorteren. Deze bonen groeien in de heuvels op een hoogte van 1650 tot 1750 meter. We gebruiken ook bonen die selectief afkomstig zijn uit Bahia Araguala, Brazilië, de Catuai soort groeit op 1100 meter evenals koffie afkomstig uit Las Crucitas, Guatemala. Deze bonen hebben een iets wat zurige, rijke en frisse nasmaak.

De bonen worden gewassen alvorens ze gedroogd worden voor de benodigde 30 tot 50 dagen, dit is aanzienlijk langer dan de normale 6 dagen. Dit voorkomt dat bonen die niet droog genoeg zijn, gaan rotten tijdens het transport.

hamer
image2
image3

Bij Van Mooy Coffee hebben we het geheim ontdekt hoe we goede koffie kunnen produceren en zetten, dit is dan ook ons geheim tot succes. Een legende is geboren. Met hard werken en doorzettingsvermogen hebben wij onze droom kunnen realiseren. Van Mooy Coffee werd opgericht en we zijn uitgegroeid tot wat we vandaag de dag zijn, een koffiebranderij van hoge kwaliteit.

cup
Updating ..
Your cart is currently empty.